انواع روش های کاشت مو
کاشت مو می تواند به روش های مختلفی صورت گیرد که برخی از این روش ها قدیمی و برخی دیگر جدید بوده و از دستگاه های مختلفی برای انجام عمل استفاده می شود. در اینجا انواع روش های کاشت مو بیان شده است و در ادامه هر کدام از این روش ها را توضیح خواهیم داد.
- روش sut
- روش fit
- روش fut
- روش bht
- روش dhi
- روش میکروگرافت
- روش ترکیبی
کاشت مو به روش sut
اولین قدم در کاشت مو استخراج موهای سالم از قسمت های دیگر بدن فرد است. بعد از استخراج عمل پیوند آغاز می شود. این مراحل در روش های قدیمی توسط جراح صورت می گرفت اما در روش sut از طریق دستگاهی پیشرفته قابل انجام است. دستگاه کاشت مو به روش sut شامل مکنده ایی است که گرافت های مو را از قسمت مورد نظر استخراج کرده و در محل معینی جمع آوری می کند. سپس این گرافت های جمع آوری شده فریز می شوند تا زمان پیوند فرا رسد. فریز کردن گرافت ها سبب می شود تا آنها از تخریب در امان بمانند. در این روش کاشت مو نیاز به بیهوشی کامل بیمار نیوده و از بی حسی موضعی استفاده می شود. با توجه به استفاده از دستگاه های پیشرفته در این عمل احتمال خطا بسیار پایین است.
مزایای کاشت مو به روش sut
کاشت مو به روش sut همانطور که در قبل اعلام شد از جمله جدیدترین روش های کاشت مو در حال حاضر است. تراکم بالای کاشت و رویش طبیعی موها از مزایای روش کاشت sut است. از دیگر مزایای این روش دوره نقاهت کم آن (نهایتا یک روز) است. در روش های قدیمی نیاز بود تا بیمار طی چندین جلسه کاشت را انجام دهد اما روش sut نیاز به مراجعه چندین باره بیمار نیست و در جلسات کمتری پیوند مو صورت می گیرد. روش sut معمولا در یک روز انجام می شود. استفاده از دستگاه موجب شده تا زمان برداشت و کاشت مو به سرعت انجام شود. برخلاف روش های دیگر کاشت مو، روش sut نیازی به جراحی و برداشتن پوست سر ندارد در نتیجه شاهد خونریزی و زخم زیادی نخواهیم بود.
کاشت مو به روش fit
یکی از روش های متداول برای کاشت مو در کلینیک ها روش fit است. fit مخفف عبارت Follicular Isolation Technique به معنی استخراج واحد فولیکولی است. هزینه مناسب این روش آن را تبدیل به روشی محبوب کرده است. در این روش از پانچی کوچک برای برداشت فولیکول های مو استفاده می شود. این روش تکمیل شده روش sut است و نام آن به توصیه سازمان جهانی ترمیم مو به برش واحد فولیکولی تغییر پیدا کرده است. کاشت مو به روش FIT با کاشت مو به روش FUE یکسان بوده و تفاوتی با یکدیگر ندارند. نحوه کاشت مو در این دو روش مشابه است. روش fit مناسب افرادی است که طاسی آنها کم است و برای افراد با طاسی گسترده مناسب نیست. استفاده از پانچ برای برداشت و استخراج موها سبب می شود که جای اسکار و زخم بر روی سر باقی نماند چرا که پانچ بصورت مجزا موها را استخراج می کند.
مراحل کاشت مو به روش fit
بعد از انتخاب پزشک و کلینیک مناسب، مرحله آزمایش و بررسی موهای فرد تقاضا دهنده و مشخص کردن بانک مو است. مرحله بعد تعیین خط رویش مواست. سپس قسمت های مورد نظر برای کاشت مشخص می شوند و قسمتی که برای بانک مو در نظر گرفته شده است تراشیده می شود. بعد از تزریق داروی بی حسی موضعی مرحله استخراج فولیکول ها آغاز می شود و سپس در قسمت های مشخص شده کاشت می شوند.
کاشت مو به روش fut
روش fut یکی از قدیمی ترین و موثرین روش های کاشت مو است. با اینکه روش های نوین دیگری نیز برای کاشت مو وجود دارد اما همچنان روش fut متقاضیان خاص خود را دارد. در این روش نیز ابتدا پزشک ناحیه ایی را که برای استخراج مو نیاز است را مشخص (بانک مو) می کند. در روش fut معمولا نواحی پشت سر به عنوان بانک مو انتخاب ی شوند. در این روش نیز از بی حسی موضعی استفاده می شود. برای استخراج موها برش هایی در محل مورد نظر زده می شود و پس از آن نیاز به بخیه است. پس از استخراج گرافت های مو (به موها و فولیکول های استخراج شده که آماده پیوند هستند گرافت مو گفته می شود) مرحله پیوند آغاز می شود. در مرحله کاشت پزشک سوراخ هایی را به قطر یک میلی متر در قسمت مورد نظر ایجاد کرده و گرافت های استخراج شده را در این سوراخ ها جایگذاری می کند. برخلاف مرحله برداشت مو در این مرحله نیاز به بخیه نیست و فرد دچار خونریزی نمی شود.
مزایای روش fut چیست؟
از مزایای روش fut می توان به موارد زیر اشاره کرد
- طبیعی بودن خط رویش موها در محل کاشت
- امکان استفاده از موهای سایر قسمت های بدن برای پیوند
- امکان پذیر بودن تکرار جلسات کاشت
- مقرون به صرفه تر بودن نسبت به سایر روش های کاشت
- دائمی بودن موهای کاشته شده
عوارض کاشت مو به روش FUT
- باقیماندن جای زخم (اسکار)
- دوره نقاهت طولانی تر نسبت به روش های دیگر
- عدم داشتن فعالیت تا 4 هفته بعد از عمل
- امکان ایجاد التهاب و عفونت
- تورم صورت و چشم
- ایجاد آکنه و جوش
- التهاب و عفونت
کاشت مو به روش BHT
ساختار موهای بدن با ساختار موهای سر بسیار متفاوت است. تا به حال به این فکر کرده اید که اگر امکان انتقال موهای بدن به سر وجود داشت چه می شد؟ در گذشته ایی نه چندان دور این کار غیر ممکن بود اما در حال حاضر کاشت مو به روش BHT این غیر ممکن را ممکن کرده است. در روش کاشت مو با استفاده از موهای بدن (bht) یکی از مراحل مهم بررسی موهای مناطق مختلف بدن است تا پزشک متخصص بتواند موهای مشابه موی سر را پیدا کند. این مرحله بسیار حساس است چرا که هر مویی مناسب استخراج و برداشت نیست و باید بانک موی مناسب انتخاب کرد. لازم به ذکر است که روش کاست bht مناسب خانم ها نیست و اگر خانم هستید باید از روش های دیگر کاشت مو استفاده کنید چراکه موهای سر خانم ها بلند و نرم است و بانک موی مناسب وجود ندارد.
مراحل کاشت مو به روش bht
پایه و اساس روش کاشت BHT مشابه روش fit یا fue است. در روش bht گرافت های مو توسط دستگاه و یا بصورت دستی استخراج می شوند و سپس بصورت دانه ایی کاشته خواهند شد. معمولا پزشک نواحی زیر ریش، شکم و یا سینه را به عنوان بانک مو انتخاب می کنند.
نکاتی که باید در کاشت مو به روش bht به آن توجه کرد
- موهای بدن شامل فازهای مختلف رشد هستند و در فاز مناسب امکان استخراج آنها وجود دارد. برداشت مو در فاز استراحت کار نادرستی است و سبب می شود به نتایجی مطلوبی در کاشت مو نرسیم.
- بانک مو باید به گونه ایی انتخاب شود که منطقه مورد نظر گردش خون مشابه سر داشته باشد. اگر گرافت های مو از مناطقی استخراج شود که خونرسانی در آن مناطق بیشتر از سر باشد بعد از کاشت در محل جدید و خونرسانی کمتر وارد مرحله و فاز رشد نمی شوند.
- مراقبت بعد از کاشت نیز یکی از مهمترین نکاتی است که برای گرفتن نتیجه مطلوب از کاشت می بایست به آن توجه کرد.
کاشت مو به روش DHI
کاشت مو به روش DHI (DHI: Direct Hair Transplant) یا یا کاشت موی مستقیم یک روش کاشت بر پایه ی روش کاشت FUE است. همانطور که در روش FUE توضیح داده شد در این روش فولیکول های مو به صورت مجزا از ناحیه ی بانک مو استخراج می شوند. در مرحله بعد در ناحیه مورد نظر برای کاشت حفره هایی ایجاد شده و فولیکول های برداشت شده در درون این حفره ها جایگذاری می شوند. تفاوت روش کاشت DHI با FUE در این است که در روش DHI فولیکول های استخراج شده بلافاصله در ناحیه مورد نظر کاشته می شوند.
در این روش برداشت گرافت و فولیکول ها با استفاده از دستگاه میکروپانچ ها صورت می گیرد. در فاصله کوتاه برداشت و کاشت فولیکول ها و گرافت ها، آنها داخل محلول غنی از مواد غذایی قرار داده می شوند تا از تخریب آنها جلوگیری شود. در روش کاشت موی DHI جهت کاشت از قلم چوی (CHOI PIN) استفاده می شود و استفاده از این قلم تفاوت اصلی بین روش DHI و FUE است. استفاده از این قلم سبب شده به روش DHI روش کاشت چوی نیز گفته شود. قلم چوی یک نوع سوزن توخالی بوده که در ابعاد مختلفی وجود دارد و از طریق یک لوله به مخزنی متصل است. در درون این مخرن فولیکول های استخراج شده قرار دارد و زمانی که سوزن بر روی ناحیه کاشت قرار می گیرد حفره ایی ایجاد شده و فولیکول داخل آن حفره قرار داده می شود.
کاشت مو به روش DHI به چه کسانی توصیه می شود؟
بهترین کاندیدهای کاشت مو به روش DHI افرادی هستند که آلوپسی آندروژنی یا ریزش مو با الگوی مردانه دارند. همچنین این روش برای افرادی که بانک موی مناسبی ندارند توصیه نمی شود.
مراحل کاشت مو به روش DHI
کاشت مو به روش DHI طی دو مرحله کلی صورت می گیرد
- معاینات اولیه توسط پزشک و تزریق بی حسی
- برداشت و کاشت فولیکول ها
مزایای کاشت مو به روش DHI
از مزایای روش کاشت DHI می توان به موارد زیر اشاره کرد
- استفاده از قلم چوی و در نتیجه افزایش کیفیت کاشت مو
- با توجه به برداشت و کاشت مستقیم گرافت ها احتمال از بین رفتن گرافت ها بسیار کمتر از روش های دیگر است
- سرعت بالای کاشت مو نسبت به روش های دیگر کاشت
- روشی تهاجمی با حداقل عوارض
- به حداقل رسیدن جای زخم و اسکار
- دوران نقاهت کوتاه
- استفاده از دستگاه احتمال عفونت را به حداقل می رساند
- استفاده از قلم چوی دقت پزشک را در کاشت مو و همچنین مشخص کردن زاویه رشد مو بسیار بالا می برد و در نتیجه موهای کاشت شده طبیعی تر خواهند بود
عوارض کاشت مو به روش DHI
در مقابل مزایای زیادی که روش dhi دارد عوارض این روش نیز می بایست در نظر گرفته شود. در ادامه شما را با عوارض روش کاشت موی DHI آشنا خواهیم ساخت.
- هزینه بالا
- امکان داشتن آلرژی به مواد بی حسی
- کبودی، تورم و بی حسی
کاشت مو به روش میکروگرافت
کاشت مو به روش میکروگرافت نیزهمانند روش های دیگر کاشت شامل مراحل برداشت و مرحله کاشت مو است. تفاوت روش میکروگرافت با سایر روش ها در مرحله برداشت گرافت ها می باشد که در روش میکروگرافت از دستگاهی به نام میکرو ایمپلنتراستفاده می شود. میکروموتورهای اتوماتیک کاشت مو میکروگرافت تا ۰/۶ میکرون ظریف تر و دقیق تر از سایر هولدرها در روش های دیگر کاشت مو هستند و این دستگاه سبب برداشت گرافت هابی سالم تر و بیش تر از محل بانک مو می شود. کاشت مو به روش میکروگرافت یکی از جدیدترین روش های کاشت است که مزایای بیشتری نیز نیسبت به روش های دیگر دارد. از جمله مزایای روش میکروگرافت نیاز به زمان کمتر برای کاشت، دوره نقاهت کمتر، عدم ایجاد برش عمیق بر روی سر، گرفتن نتایج بسیار طبیعی و ... است.
روش میکروگرافت برای کاشت مو مناسب چه کسانی است؟
روش میکروگرافت تقریبا می تواند برای تمامی افرادی که قصد کاشت مو دارند استفاده شود و بطور کلی افرادی که موهای پشت سر آنها پرپشت است می توانند از این روش استفاده کنند. البته به طور قطعی نمی توان گفت که روش میکروگرافت را می توان برای تمامی افراد استفاده کرد چرا که نیاز است آزمایشاتی توسط متخصص صورت گیرد و نتیجه نهایی را پزشک اعلام می کند.
آیا می توان گفت روش میکروگرافت بهترین روش کاشت مو است؟
همانطور که از ابتدا همراه ما بودید شما را با روش های مختلف کاشت مو آشنا کردیم. دیدیم که هر روش مزایا و معایب خاص خود را دارد. اینکه بتوان گفت کدام روش کاشت مو بهترین است امکانپذیر نیست چرا که شرایط هر فرد متقاضی با فرد دیگر متفاوت است و پزشک با توجه به شرایط بیمار یکی از این روش ها را توصیه می کند که بهترین روش برای آن فرد خواهد بود.